Безпроблемен старт за Федерер в Мелбърн



19-01-2015 12:19 | Станко Димов

Роджър Федерер започна с чиста победа участието си на Откритото първенство на Австралия. На старта световният №2 се справи с Йен-Сун Лу (Тайван) с 6:4, 6:2, 7:5 в двубой, който продължи по-малко от два часа.

Федерер спечели с лекота първите два сета, а в третия играта бе по-равностойна. Швейцарецът обаче изчака своя момент и след късен пробив си подпечата място във втори кръг. През целия двубой швейцарецът не позволи на съперника си дори да стигне до точка за пробив. ФедЕкспрес приключи с 57 печеливши удара, като спечели внушителните 86% от разиграванията след първи сервис.

„Бяхме играли няколко пъти и знаех какво да очаквам. Сезонът е в началото си и е много трудно да се намери правилният ритъм, особено когато става въпрос за първи кръг на турнир от Шлема. Доволен съм от това, което показах днес”, коментира в интервюто на корта Федерер.

Швейцарецът бе запитан дали е купил подарък на своя треньор Стефан Едберг, който днес е рожденик. „Не съм му взел нищо, но магазините все още са отворени, така че мога да измисля нещо”.

Във втори кръг в Мелбърн Федерер ще се изправи срещу италианеца Симоне Болели, който малко очаквано се справи в 4 сета с Хуан Монако.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини