Пиронкова е на четвъртфинал!



13-01-2015 06:34 | Станко Димов

Цветана Пиронкова е на четвъртфинал на турнира в Сидни. Това стана факт, след като съперничката на българката Мадисън Кийс се отказа във втория сет на двубоя. Цвети загуби първата част с 4:6, но водеше във втората с 4:1, когато Кийс се отказа заради контузия в дясното рамо.

Цвети и Кийс изиграха изключително равностоен първи сет, в който двете печелеха с лекота сервис-геймовете си. В десетия гейм, при 4:5, Пиронкова допусна първа точка за пробив, от която Кийс се възползва – брейк и първи сет за американката.

През втората част играта стана коренно различна. Двете опонентки нижеха пробив след пробив, като особено активна бе Пиронкова, която на три пъти проби сервиса на Кийс и веднъж загуби своето подаване. При резултат 4:1 за българката Кийс се отказа поради контузия.

За Цветана Пиронкова това бе 13-а поредна победа в Сидни. Българката, която е миналогодишен шампион в надпреварата, стартира от квалификациите, където записа 3 победи. В понеделник Цвети матира с 2:0 сета Флавия Пенета, а след днешния успех над Кийс вече е на четвъртфинал!

Следващата съперничка пред Пиронкова ще бъде определена от двубоя между Саманта Стосър и Барбора Захлавова Стрицова.

С успеха днес Цвети си гарантира 125 точки за ранглистата (100 от основната схема + 25 от квалификациите). Ако запише още един успех и достигне до полуфинал, българката ще заработи $33 455 и 210 точки за ранглистата. 

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини