Федерер: Коледа е важна заради семейството



30-12-2014 13:10

В празничните дни Роджър Федерер бе в Швейцария заедно със своето семейство. Още в края на тази седмица той ще се отправи към Австралия, където ще стартира новия тенис сезон в Бризбейн.

"Не е толкова важно, че празнуваме именно Коледа, а че сме заедно. А особено специално е, когато се съберем в Швейцария. От дете не ми се бе случвало. Цялото ми семейство бе там, моите родители, а на следващия бяхме при роднините на Мирка," разкри Федерер за празничните си вълнения пред местната преса.

Той определи като сравнително добра изминаващата 2014-а година. "Беше стабилна година. Достигнах десет финали, на всички настилки се представих добре. Най-вече в Шанхай и Синсинати. Това са големи турнири. Базел винаги е специален. Дубай бе специален, защото победих Джокович там. Имах и няколко загуби, за които не ми се говори. Финалите в Индиън Уелс и Уимбълдън. Да не мога да играя в Лондон бе брутално. Но разбира се имаше и хубави моменти. А в края изпъква победата за Купа Дейвис."

Но какви са целите му за новата 2015? "Надявам се да спечеля титла от Големия шлем отново, за да остана в битката за номер 1. Това са целите ми, но ще видим каква е ситуацията след Australian Open през февруари/март."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини