Федерер затова как да останеш на върха и да бъдеш родител



28-12-2014 21:14

Роджър Федерер демонстрира нагледно, че можеш да бъдеш спортист на най-високо ниво и то в ролята на баща на цели 4 деца. Швейцарецът коментира, че няма да бъде много строг родител и ще остави децата си сами да решат с какво да се занимават и няма да ги насочва непременно към тениса.

"Не мога да знам дали децата някога ще играят тенис и дали ще могат да достигнат високо ниво. Това зависи от много неща, след като се установим в Швейцария и това какъв спорт изберат те.

"Но аз мисля, че при всички деца е най-важно да се наслаждават на това, с което се занимават," коментира 33-годишният тенисист пред "Би Би Си".

"Родителската подкрепа е много важна, за да разбереш че е привилегия да имаш възможност да получаваш тенис уроци и да участваш в турнири. Така детето ще даде най-доброто от себе си.

"В същото време, родителите е нужно да осигурят лично пространство на детето и треньорите... да пътуват сами и не е нужно непрекъснато да ги надзирават," смята още той.

Самият Федерер не крие, че се е мотивирал от уменията на други велики спортисти. "Бързо разбрах, че е напълно различно, след като спечелиш нещо за първи път, на следващата година да се върнеш и да повториш постижението си.

"Когато достигнете определено ниво... вгледайте са за други велики атлети(за мотивация). Такива като Майкъл Джордан, Тайгър Уудс, Валентино Роси и Михаел Шумахер - хора, които дълго са постигали успехи и те карат да си зададеш въпроса "Как са го постигнали?".

"След това малко по малко трябва да се опитваш да се приближаваш към тези хора. Те са ме мотивирали да продължавам да работя здраво."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини