Надал: Всяка титла е специална, мечтая за 10-а в Париж (видео)



23-12-2014 03:59

Рафаел Надал определи главната си цел за 2015-а, а именно отново да намери най-добрата си форма. Той призна, че мечтае да спечели "Ролан Гарос" за десети път.

"Целта ми е отново да бъда във форма през 2015-а като проведа достатъчно добра подготовка през декември, за да бъде тялото и тенисът ми на 100%. В последните месеци това не бе така заради контузиите ми," заяви испанецът.

"Годините минават и не знам дали това няма да е последната ми, така че всеки успех много значим. Първата, втората, третата, четвъртата... и девета бяха мечтани. Това остава мечта за мен. Никога не съм си представял, че ще взема толкова отличия. Изненадан съм от случилото се и очевидно съм много радостен. Но не знам какво ще се случи за в бъдеще. Това, което мога да направя е да работя и да си дам възможност за нови титли," допълни още Надал.

Той коментира и отношението на френската публика, която независимо от многото му успехи в Париж, не винаги е на негова страна. "За мен всеки е свободен да изрази емоциите си и да покаже за кого стиска палци да спечели."

"Чувствам се обичан в Париж и за мен това е много важно, много хубаво място."

"Да бъда номер 1 е просто число за мен. Това вече не е цел в моята кариера. Ако успея да го постигна благодарение на резултатите си, това ще е страхотно. Но няма да преследвам такава цел. Ще се придържам към графика си. Целта ми е да съм щастлив и смятам, че това е така," обобщава още Рафа преди 2015-а.

Но каква е била мечтата на Рафа като дете? "Винаги съм искал да съм спортист. Футболист или тенисист. Майка ми искаше да уча, така че учих докато не станах професионален тенисист."

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини