Надал: Загубата в Австралия бе една от най-тежките ми



20-12-2014 19:16

Рафаел Надал определи поражението си от Стан Вавринка на тазгодишното Открито първенство на Австралия като едно от най-тежките в неговата кариера.

"Това бе един от най-тежките ми моменти на корта. Нямах възможност да се представя по оптимален начин в мача. Стан играеше на топ ниво, но аз не можех да се състезавам във финала и е много трудно да приемеш това след такъв страхотен турнир, за който си се готвил дълго време. Трудно бе да приема случилото се особено на корт, който обичам толкова много - "Род Лейвър Арина.

"Играл съм толкова много пъти и имам много емоционални моменти на него. Беше тежко, но е част от тениса, от живота, от кариерата ми. Имал съм малшанс по време на Australian Open няколко пъти в кариерата ми, но винаги се стремя да се върна по-силен и да се насладя по време на един от любимите ми турнири," заяви Надал в навечерието на новата 2015-а.

След ранното си отпадане на Уимбълдън Надал изигра едва седем мача в три турнира, а през ноември претърпя операция за премахване на апендицит. Рафа се завръща в игра в първите дни на януари на демонстративния турнир в Абу Даби.

"Чудесно се чувствам, работя здраво и в последните седмици съм увеличил тренировките. Операцията ми мина добре и нямах никакви проблеми. Щастлив съм, че мога да се готвя при нужната интензивност. След пет-шест месеца, особено важно е да работя здраво, за да съм готов за предстоящия сезон."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини