В Париж имам малък проблем - Надал



09-12-2014 01:24

Световният номер 1 Новак Джокович определи спечелването на Откритото първенство на Франция като главна цел пред него за 2015-а година. За сърбина това е единственият липсващ трофей от Големия шлем.

В момента той е амбициран да се противопостави на девет-кратния шампион в Париж Рафаел Надал. До момента испанецът два пъти е побеждавал Ноле във финала на надпреварата - през 2012 и 2014-а.

"Имам малък проблем и неговото име е Надал, а той няма да отстъпи - това е сигурно. Но аз ще дам всичко от себе си и ще продължа да опитвам всяка година," заяви Джокович в Ню Делхи, където участва в демонстративен турнир.

Лидерът в ранглистата отчита, че новият сезон ще бъде оспорван и с навлизането на някои по-млади играчи като Кей Нишикори. "Те(младите играчи) показаха, че това е напълно възможно. Нормално е да очакваме това от по-младото поколение, което са близо до върха както Кей Нишикори. При всички положения ще бъде интересна година."

Иначе Роджър Федерер и Джокович завършиха 6:6 гейма в едносетова битка при малко по-различни правила в IPTL лигата в Делхи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини