ВИДЕО: Ноле отговаря на феновете си



03-12-2014 22:16

Световният номер 1 Новак Джокович даде специално интервю, в което отговори на въпроси на своите фенове в социалните мрежи. Вижте част от най-интересните въпроси и видеото с целия запис.

Какво обичаш да правиш в свободното си време?
- Откакто станах баща нямам много свободни дни. В случаите, когато не съм на корта съм с моето дете и съпруга като се опитвам да бъда част от живота на малкия. Той е на около шест седмици и има много задължения свързани с него вкъщи. Жена ми върши повечето от тях, но се опитвам да помагам доколкото мога. Прекарвам повечето си време с тях. А преди да бъда баща обичах да практикувам някои други спортове и се надявам за в бъдеще отново да имам време за тях. Надявам се заедно със сина ми, разбира се. Голям фен съм на ските, обичам да прекарвам времето си сред природа. По време на турнири се стремя да намирам различни паркове, където да прекарвам времето си сред природа.

Ако можеше да избираш - да караш ски с Алберто Томба или да играеш тенис с Пийт Сампрас?

- Бих се опитал да направя и двете - да карам ски с Томба и да играя тенис със Сампрас. Вероятно Сампрас би бил първият ми избор за тенис партньор по принцип.

Какво си казвате с опонентите ти на мрежата в края на мача?
- Често ми задават този въпрос медиите. Предполагам за в бъдеще ще сложат микрофони и там, за да подслушват. Нищо особено не си казваме. В повечето случаи - "поздравления", "добър мач", "късмет" и фрази и пожелания от този род. Ако играя срещу някой, който ми е много близък, приятел, опитвам да го прегърна, независимо дали съм загубил, или спечелил. Ние сме опоненти на корта, стремим се да спечелим, но преди всичко сме хора и сме там, за да участваме в спорт. И не мисля, че някой трябва да превръща това в гладиаторска битка. Разбира се, пак казвам, понякога е трудно, всеки има своите разбирания и привички и аз уважавам това.

Какво обичаш най-много в това да си баща?
- Обичам всяко движение, всяка реакция на моето момче. Всичко, което той прави е специално за мен. И често ми казват да се насладя на това, тъй като се променя много бързо.

Кои са любимите ти сръбски писатели?
- Бранко Чопич и Иво Андрич. Андрич е единственият сръбски носител на Нобелова награда за литература и ни направи много горди. Емир Костурица, който е много известен филмов режисьор.

Кой е любимият ти филм?

- Това е една от ситуациите, в които умът ти изключва и не можеш да се сетиш за конкретен. Имам няколко филма, които са харесвам и са на моя приятел Емир Костурица. Сещам се и някои други любими филми като "Ивкова слава", който е комедия и е посветен на културата ни и това как празнуваме някои от нашите празници. От международните... интересно, не знам... "Беднякът милионер" е много добър. С много малък бюджет постигна страхотен успех. Обичам филми със силно вътрешно послание. Такива, които могат да те вдъхновят. Например, гледах със съпругата ми филма "Пач Адамс" с Робин Уилямс. Страхотен е, забавен и всеки може да го гледа. Мисля, че това е достатъчно.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини