ВИДЕО: Изпълнение на Цвети №3 за сезона



03-12-2014 19:50

Турнирът в Сидни безспорно бе най-силният през 2014-а година за първата ракета на България Цветана Пиронкова. Именно в австралийския град тя завоюва първата си WTA титла.

Особено впечатляващ бе нейният успех в полуфиналите с 6:4, 6:3 над шампионката от Уимбълдън Петра Квитова. "Аз съм със 100 места зад Петра в ранглистата, но не усещам №108 да е реалната ми позиция. Най-доброто ми постижение е №31 и съм доста опитна. Играла съм срещу много от най-добрите състезателки и съм ги побеждавала. Мисля, че се справих добре днес," коментира Цвети.

Българката не бе печелила полуфинален двубой в такава надпревара в седем опита. "Винаги съм мечтала затова и най-после успях. Опитах се да бъда съсредоточена и да не се отдавам на емоциите."

Впоследствие Пиронкова победи Ангелик Кербер във финала и стана първата квалификантка с титла от Premier категорията с подобен успех от 2010-а.

Именно минаващ удар на Пиронкова от мача с Квитова попадна под №3 в годишната класация на WTA за най-впечатляващите изпълнения. В следващите дни ще бъдат обявени и първите две места.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини