Губейки в Хале Федерер показа, че е човек



14-06-2010 21:09 | Станко Димов

Дойде ли края на ерата на Роджър Федерер? В началото на месеца той загуби първото си място в ранглистата, след като напусна "Ролан Гарос" на фаза 1/4-финал. Няколко дни след това Роджър допусна и едва втората си загуба на трева за последните 7 години!

 

Швейцарската легенда допусна шокираща загуба на финала на турнира Gerry Weber Open в Хале, Германия, отстъпвайки в три сета пред Лейтън Хюит.
Това бе първа загуба на Федерер след финала на "Уимбълдън" през 2008 година, и втори от последните 77 на тревна настилка.

 

Това прави започващия след дни "Уимбълдън" още по-интригуващ. Не само, че Федерер загуби на трева, но и неговите съперници сякаш надушват, че сега швейцареца вече е уязвим.

 

Рафаел Надал спечели за пети път "Ролан Гарос" и показа, че в калните кортове в Париж се чувства като у дома си. Освен това във френската столица Рафа не загуби и сет.

 

Надал се чувства добре и на трева, въпреки, че е далеч от най-добрата си форма на тази настилка, а онзи ден отстъпи още на 1/4-финал на турнира "Куинс клъб".
Колкото до Анди Мъри - той трябва час по-скоро да забрави представянето си на клей за сезона. Британската първа ракета разичарова и в първите си мачове на трева, губейки на същия стадий в "Куинс", както и Надал.

 

Не трябва да подценяваме и Робин Сьодерлинг, Лейтън Хюит и Новак Джокович, които по традиция обичат да поднасят изненади.

 

Джонатан Херууд, sports.co.uk




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини