БФТ и Посолството на САЩ ще си сътрудничат



01-11-2014 15:24

На 2 ноември, неделя, от 17:15 часа в  залата за пресконференции в "Арена Армеец" София  Българската федерация по тенис и Посолството на Съединените щати в България ще обявят съвместното си сътрудничество.

Неговата цел е да се затвърдят приятелските отношения между Съединените щати и България чрез средствата на спортната дипломация. Основната цел е повишаване грижите за младите в спорта, по-конкретно в тениса,  и съсредоточаване  на усилията върху включване на изолирани социални групи в занимания по тенис. Взаимодействието между двете страни ще бъде в сферите на спорта тенис, физическата активност и здравето.

Сътрудничеството е обвързано с едни от основните стратегически цели на Българска федерация по тенис - подобряване на физическото състояние на младото поколение чрез включване към тенис и осигуряване на занимания по тенис за хората в неравностойно положение в България.

В сътрудничеството се включват редица стъпки за осъществяване на по-горе упоменатите цели като обмен на специалисти в областта на тениса, физическата подготовка и повишаване квалификацията на треньорски кадри. Предвиждат се участия  в програми и организационни срещи с цел обмен на добри практики за обучение на деца, състезатели и работа за хора в неравностойно положение.

Ще се работи и за организиране на подготвителни лагери на наши състезатели в тенис академии в САЩ и улесняване на обмена на експерти в областта на тенис и физическа подготовка на тенисистите.

Българската федерация по тенис и Посолството на Съединените щати в София  ще изследват и допълнителни възможности за сътрудничество с цел повече млади хора да се занимават със спорт, с акцент върху младите хора с увреждания.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини