Пиронкова приключи сезона със загуба



31-10-2014 19:29 | Станко Димов

Карла Суарес Наваро стана втората състезателка, която се класира за полуфинал на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София. В последен двубой от Група „Средец”, испанката се наложи с 2:0 сета над Цветана Пиронкова, в отделните части 7:6 (2), 6:1.

По този начин Суарес Наваро си гарантира първото място в групата. Втора е Андреа Петкович, която също продължава напред. Доминика Цибулкова и Цветана Пиронкова заемат последните две позиции в групата.

Местната любимка Пиронкова определено има за какво да съжалява, тъй като в края на първата част пропусна два сетбола. Това се случи при резултат 6:5 за нея и сервис на Суарес Наваро. В последствие се стигна до тайбрек, в който испанката поведе първоначално с 3:0 точки, след което затвори сета – 7:2 точки.

За жалост на публиката интрига във втората част нямаше. Поставената под №5 в основната схема взе инициативата и се наложи с изразителното 6:1 гейма.

Тази вечер ще се изиграят и последните две срещи от Група „Сердика”, след чийто край ще станат ясни имената и на последните две полуфиналистки.

За Цветана Пиронкова това бе 9-а поредна загуба в Турнира на шампионките. Преди 2 години Цвети спечели първия мач на домашна сцена (срещу Цзе Чжън), което тогава и се оказа достатъчно да стигне до полуфинал. През 2013-а Пиронкова записа 3 поражения в групата, също както и през тазгодишното, последно издание на турнира на софийска земя. 

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини