Ден IV – стават ясни всички полуфиналистки в София



31-10-2014 14:50 | Гарбине Мугуруса

В последния ден от работната седмица ще се изиграят и последните три двубоя от груповата фаза на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София.

В 17:45 часа на корта ще излязат местната любимка Цветана Пиронкова и Карла Суарес Наваро. Цвети няма шанс да продължи към полуфиналите, но със сигурност ще се опита да зарадва публиката в зала „Арена Армеец София”  с първи успех в тазгодишното издание на турнира.

Двубоят обаче е от изключително значение за Карла Суарес Наваро, която се нуждае от победа с 2:0 сета, за да продължи напред. Ако Цвети вземе сет на испанката, то това ще означава, че заедно с Андреа Петкович напред от групата ще продължи Доминика Цибулкова.

До момента Пиронкова и Суарес Наваро са се срещали 3 пъти, като победител винаги е излизала нисичката испанка. За последно двете премериха сили на силния турнир в Синсинати през лятото, а Суарес Наваро се наложи с 6:3, 1:6, 6:2.

Десетина минути след края на първия двубой на корта ще излязат Ализе Корне и Гарбине Мугуруса, които ще премерят сили в предпоследния двубой от Група „Сердика”. Испанката е спечелила единствената среща между двете – преди 2 години на червени кортове в Букурещ. Мугуруса има два успеха до момента в София, докато Корне има загуба и победа.

Последният двубой от програмата е между Каролина Плишкова и Флавия Пенета. Чехкинята се включи „на пожар” в турнира, след като водачката в схемата Екатерина Макарова от Русия се отказа. Така за трета поредна година в София в игра ще видим и първата алтернатива. Плишкова и Пенета не са играли до момента.

Програма за петък:
17:45 часа: Карла Суарес Наваро - Цветана Пиронкова 3:0 (в преките им срещи)
следват:
Ализе Корне - Гарбине Мугуруса 0:1
Каролина Плишкова - Флавия Пенета 0:0.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини