Ализе Корне: Играх много стабилно днес



30-10-2014 23:32 | Станко Димов

Пресконференция на Ализе Корне след двубоя и с Екатерина Макарова:

Чувствате ли се по-спокойна, след като спечелихте първата си победа в турнира? Може би този успех ще ви успокои преди утрешния решителен мач с Мугуруса?
Не мога да бъда спокойна за мача си с Мугуруса, защото това ще бъде най-трудният ми двуой в групата. Гарбине играе невероятно от началото на седмицата. Днес аз се представих солидно и съм щастлива с представянето си. Радвам се, че запазих шансовете си да продължа на полуфиналите.

Мугуруса каза, че се чувства много удобно на тази настилка, защото не е много бърза и може да удря топката с необходимата й прецизност. Ти какво мислиш по този въпрос?
Всъщност смятам, че настилката е доста бърза (смее се). Вижда се, че тя се чувства много уверена тук. Днес аз се представих много по-добре в сравнение с първия ми мач. Надявам се, че утре ще бъда дори още по-добра. Предизвикателството да се изправя срещу Гарбине е голямо, но аз имам своите шансове. Ще дам най-доброто от себе си и ще се боря до край.

Днес изглежда, че имаше доста лесен мач, особено в първия сет. Така ли беше?
Изглеждаше лесно, но на корта никога не е. Макарова е номер 11 в света и е страхотна тенисистка. Наистина днес тя не беше в най-добрата си форма, но винаги е опасен противник и аз трябваше да бъда много солидна до самия край на мача. Един от ключовите моменти беше в първия сет, когато не допуснах изоставане в резултата с 1:3 гейма. Това е страхотна победа за мен!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини