Ден III – пъзелът се разплита



30-10-2014 12:30 | Станко Димов

Третият ден от Garanti Koza WTA Турнира на шампионките ще даде до голяма степен яснота кои състезателки ще продължат от двете групи в турнира. Началото е в 17:45 часа, когато на корта ще излязат най-опитната състезателка в София – Флавия Пенета, и най-младата участничка Гарбине Мугуруса.

Любопитен е фактът, че и двете записаха изразителни победи в първите си срещи, в които загубиха едва по 3 гейма. Така сблъсъкът между Пенета и Мугуруса се явява и пряк дуел за лидерската позиция в Група „Сердика”.  До момента двете са се срещали веднъж – на твърдите кортове в Маями през 2012-а, като тогава изненадващо победата отива на сметката на Мугуруса, която печели със 7:6 (6) тайбрека на третия сет.

Вторият двубой от програмата за днес също е от Група „Сердика”. Водачката в схемата Екатерина Макарова ще има за съперничка Ализе Корне. Двете ще излязат „на поправителен”, след като загубиха тежко на старта в София. Това ще бъде първи мач между рускинята и французойката.

Последната среща от програмата противопоставя Доминика Цибулкова и Андреа Петкович, които ще излязат на корта в трети пореден ден. Този двубой е от Група „Средец”, където е и нашата Цветана Пиронкова. До момента германката води с 2:1 победи. За последно те се срещнаха този сезон в Ню Хейвън (САЩ), а Петкович записа победа в два сета. Любопитен е фактът, че всичките им срещи са се играли на твърди кортове.

В сряда вечер, на официалната си пресконференция след победата над Цветана Пиронкова Петкович сподели, че ще търси агресивна игра, за да пречупи Цибулкова. „Настилката е бавна за моя стил на игра, но аз няма да изневеря на себе си. Ще се опитам да бъда максимално агресивна и да наложа волята си”, каза родената в Босна състезателка.

Програмата за четвъртък:
Начало 17,45 часа:
Флавия Пенета - Гарбине Мугуруса 0:1 (в преките им срещи)

следват:
Екатерина Макарова - Ализе Корне 0:0
Доминика Цибулкова - Андреа Петкович 1:2

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини