Цибулкова продължава по план



29-10-2014 23:56 | Станко Димов

Доминика Цибулкова направи решителна крачка към участие на полуфиналите на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София.

Поставената под №2 в схемата спечели и втория си двубой от Група „Средец”, след като надви със 7:5, 6:4 Карла Суарес Наваро. Така словачката продължава да няма загубен сет в турнира и е убедителен лидер в групата си.

Началото на срещата далеч не вещаеше толкова оспорван тенис. Цибулкова стартира вихрено и поведе с 5:0 гейма. Суарес Наваро обаче не само не се предаде, но на свой ред заигра стабилно и стигна до изравняване на резултата – 5:5.

Цибулкова има за какво да съжалява, тъй като преди изравняването на резултата пропусна 5 сетбола. В крайна сметка словачката направи нов решителен пробив за 7:5, реализирайки седмия си сетбол.

В началото на втората част двете си размениха по един пробив и играта продължи да бъде повече от равностойна. В десетия гейм Цибулкова пропиля първия си мачбол, пращайки ретур в мрежата. При втория обаче прошка нямаше и Доминика вдигна победоносно ръце – 7:5, 6:4 след час и 52 минути игра.

В последните си двубои от групата Цибулкова се изправя срещу Андреа Петкович, а Карла Суарес Наваро ще премери сили с Цветана Пиронкова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини