София може да продължи да организира WTA турнир



28-10-2014 15:33 | Станко Димов

София може да домакинства и на друга надпревара на женската тенис асоциация. Тази година е последното издание на Турнира на шампионките у нас, но вицепрезидентът на асоциацията Лорънс Епълбаум начерта добри перспективи пред столицата ни.

„Този турнир създава шампионки! Пример за това е Симона Халеп. Миналата година тя спечели тук, а сега е една от най-големите звезди на на женския тенис”, коментира Епълбаум в сутрешния блок на БНТ „Денят започва”.

„Вие имате невероятна представителка в лицето на Цветана Пиронкова. Тя е фантастична, играта й се отличава с много страст. Началото на годината за нея беше добро. Спечели своята първа титла. Аз съм голям фен на Цвети. Мисля, че тя е невероятен посланик на България по света.

Моментът е специален за българския тенис - имате Цвети при жените и Григор Димитров при мъжете. Това се вижда и тук - все повече и повече деца тренират, публиката в „Арена Армеец” се увеличава. През 2018-та година ще бъдете Европейска столица на спорта - факт, от който съм много развълнуван.

Като добавим и невероятното отношение на българската федерация към женския тенис - смятам, че бъдещо сътрудничество помежду ни е възможно. Още повече, че в случая разчитаме и на страхотната енергия на феновете ви", коментира Епълбаум.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини