Цвети: Бях шокирана, когато видях за първи път Федерер и Надал



27-10-2014 19:26

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова даде обширно интервю за бТВ преди старта на Турнира на шампионките в София. Тя говори по редица теми както свързани с тениса, така и с живота си извън него.

Сред останалите състезателки Пиронкова разкрива, че е добра приятелка със Сесил Каратанчева.

"Не мисля, че трябва да се държим лошо или арогантно извън корта само защото играем една срещу друга на корта. Това все пак са две отделни неща. Може да си спазваме съвсем човешки отношения. Лично аз нямам много добри приятелки от тура, но сме в приятелски отношения всички. Шегуваме се помежду си. Все пак живеем един и същи живот, срещаме се в различни точки по света.

"Например аз съм добра приятелка със Сесил Каратанчева. Още от деца играем заедно. От деца обикаляме по турнирите. Говорим един език, от България сме и двете."

Относно ситуацията с преминаването на Сесил да играе за Казахстан, Пиронкова не пожела да взима страна. "Решенията, които е взела са си само нейни. И тя е единственият човек, който знае какво й се е случило. И съответно аз не мисля, че ние всички трябва да я съдим.

"Аз лично я подкрепям, защото ми е приятелка. Наистина много неприятна ситуация, в която попадна. Не го пожелавам на никой спортист да му се случи. Аз съм доста голям националист, не ми е идвала подобна идея. Категорично не. Голяма отговорност е да играя за страната си."

Пловдивчанката разказва и за своите идоли на корта и двубой, който няма да забрави.

"В нощта преди първия си мач срещу Винъс Уилямс, който беше в Истанбул, не мигнах. Уважавам я изключително много като състезател. А пък и като дете съм я гледала по телевизията и съм искала да приличам на нея. Чисто по детски имах силна еуфория и това ми повлия," разкрива Пиронкова, която има записани победи над бившата номер 1.

Тя разказва и затова какво е да срещнеш идолите си. "На Уимбълдън за първи път видях всички тези хора, на които се възхищавах - Федерер, Родик, Надал, Серена, Шарапова. Всичките като ги видях на едно място, бях малко шокирана, но не ми е идвало на акъла да искам автограф от тях.

"Има и други личности, които искам да срещна. Например от холивудските актьори и певци, на които много се възхищавам. Например, Антъни Хопкинс е един от тях. Страхотен актьор и човек. Много бих се радвала да го срещна някъде. Самото му излъчване е много специално," споделя Пиронкова.

СНИМКИ ОТ ПАРТИТО НА ТЕНИСИСТКИТЕ В СОФИЯ!


Пиронкова не крие, че често се опитва да се занимава и със странични неща и да не мисли за тенис. "Наистина вярвам, че трябва да има баланс в живота. Не може да си само вглъбен в една сфера и само това да правиш. В един момент ще изперкаш. Ние не сме машини. Важно е да се отдалечиш понякога от това нещо, което правиш.

"Преди турнир прекарвам много от времето си в гледане на сериали в хотелите. Женските сериали наистина са ми слабост," разкрива Пиронкова и определя "Сексът и градът" като любимата си поредица.

"Смятам, че кариерата и това да имаш успешно семейство може да бъде комбинирано. Зависи и как се развива кариерата ти. Има една деликатна граница, баланс, който да се спазва. Аз имам сериозна връзка от доста години. Обикновено в нашия спорт, когато жените приключат около 30-годишна възраст тогава се отдават на семейство. В крайна сметка тези планове не винаги излизат.

"За мен е важно да изглеждам добре. Отделям доста време затова. Нещо като хоби ми е. Не само за външен вид, аз много харесвам и модата като цяло и това ми е нещо като хоби. Моят приятел е спортист, тренирал е футбол, но за съжаление се е контузил и сега се занимава с друга дейност. Той се казва Михаил," разкрива Цвети за личния си живот.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини