Цвети пред Tennis24.bg: Искам да танцувам на корта (снимки)



26-10-2014 20:03 | Станко Димов

Цветана Пиронкова бе най-очакваният събеседник за интервю след официалната церемония по тегленето на жребия за Garanti Koza WTA Турнира на шампионките, който ще се проведе от вторник до неделя следващата седмица. Ето какво каза Цвети пред български репортери, сред които и екип на Tennis24.bg.

Последен турнир за сезона. Как се чувстваш?
Чувствам се доста добре физически. Мисля, че се намирам в добра форма. Ще се въздържа от прогнози и ще гледам мачовете един по един. Ще се концентрирам за всеки един двубой, само за него, без да гледам напред какво предстои.

Какво ще кажеш за конкуренцията в твоята група и за силата на останалите състезателки.
Определено е доста силно, но тук слаби няма. След като са се класирали за този турнир явно се намират в добра форма, така че очаквам борба със всяка една от тях.

Имаше ли някакви предпочитания с кого ще играеш?
Не, не изпитвах някакво напрежение от жребия срещу кого ще играя, кога ще играя и т.н. Срещу почти всяка една от тях съм играла, знам какво да очаквам. Ясно е, че ще бъде трудно,  така че жребият не е от чак такова голямо значение.

Тази година с друго самочувствие ли започваш турнир, предвид факта, че вече имаш една спечелена титла?
Да, може да се каже, че имам малко повече увереност в себе си и своите възможности. Но също така осъзнавам, че всеки турнир е изключително различен и си изисква неговото, както се казва. Не можеш да разчиташ на стари лаври, затова, че си спечелил някой турнир преди 9 месеца.

На последните два турнира игра четвъртфинал. Беше близо да направиш следващата стъпка. Съжаляваш ли, че не успя?
Да, определено имам за какво да съжалявам и в двата мача (бел.ред. в Линц и Москва). Те и двата се развиха идентично, но и в двата мача научих доста. Имах възможности, но в едни и същи моменти се пропуквах. Но отчитам постижението си като добро, все пак говорим за два четвъртфинала. Щеше ми се да направя нещо повече, особено след като бях толкова близо, но... следващият път (усмихва се).

Започнаха ли да те гледат по друг начин останалите тенисистки в тура, след като в началото на годината успя да спечелиш титлата в Сидни?
Не съм усетила някакво по-различно отношение. Аз мисля, че се радвам на тяхното уважение с предишните си постижения. Мисля, че никой от тях не се радва да види моето име срещу тяхното в жребия, тъй като много пъти сме играли заедно, имало е много драматични двубои. Те знаят, че не знаят какво могат да очакват от мен (смее се) и затова винаги си играят на макс.

Ти нееднократно си доказвала, че можеш да покажеш най-добрия си тенис, когато срещу теб имаш най-добрите състезателки. Сега в София са голяма част от Топ 20. Можеш ли да ни кажеш малко повече за твоите очаквания?
През последните седмици се представям добре и определено вътрешно в себе си имам очаквания и се надявам, че ще се представя силно и в София. Но от друга страна не искам да се товаря с големи очаквания. Искам да се концентрирам поотделно за двубоя ми с всяка една от тях.

Трябва да се намери баланс...
Да, трябва да се намери баланс между това как се чувстваш и си мислиш, че ще ги разбиеш всичките. И в същото време да знаеш как да укротиш този порив, все пак виждате, че тенис мачовете са изключително непредсказуеми.

Предстои (след София) почивка. Къде ще я прекараш?
Все още не съм планувала почивката си, обикновено съм в Пловдив. Може би ще отида за няколко дни до някоя от съседните държави, вероятно Гърция.

А по-доволна ли сте от вашия форхенд през този сезон? Работихте ли специално върху него?
Аз не разделям играта си на форхенд и на бекхенд. Когато играя добре аз не мисля нито за форхенд, нито за бекхенд, нито за сервис, нито за каквото и да било. Тогава просто някак си танцувам на корта, ако може така да се каже. В момента, в който започна да мисля за бекхенд, за форхенд и т.н. той просто изчезва. Затова за мен е по-добре въобще да не го мисля.  

ЕКИП НА TENNIS24.BG

ГАЛЕРИЯ ОТ ЖРЕБИЯ ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини