Стилен старт за Федерер в Хале (видео)



08-06-2010 22:38 | Станко Димов

Роджър Федерер се класира за втория кръг на турнира в Хале. Световният №2 победи с 6:4, 6:4 финландеца Ярко Ниеминен.

След като спечели първия сет, Роджър започна с пробив втората част и в крайна сметка спечели мача за около час игра.

Федерер излезе на корта като №2 в света за първи път от 11 месеца насам, след като сдаде първото място, след успеха на Рафаел Надал на "Ролан Гарос".

 

 

"Определено всяка настилка си има своите плюсове, но тревата е най-специфичната от всички. Освен това нямаш никакво време да свикнеш с нея, тъй като се играе само 1 месец по този начин. Трябва да използваш всеки миг, всяко разиграване и да си на 100%. Иначе просто губиш набързо," разясни Федерер след първия си мач на сингъл на трева.

 

Роджър трябваше да се съобрази и с капризното време в Германия и почака няколко часа повече, за да излезе на корта. "Наистина доста се наложи да почакам, но това е нормално. Въобще не ме притесни. Ние тенисистите отлично знаем как да "убиваме" времето си," допълни още бившият номер 1.

 



В същото време 3-ият в схемата Михаил Южни напусна турнира, след като претърпя загуба с 4:6, 6:1, 7:5 от участващия с "уайлд кард" германец Николас Кифер.

Кифер получи  "уайлд кард" за Уимбълдън вчера и определи това като стимулиращо и основна причина за успеха си. Двубоят продължи 2 часа и 7 минути.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини