Държавното първенство събра 19 състава



19-09-2014 11:54 | Станко Димов

От 24 до 28 септември на кортовете на Националния тенис център ще се  проведе Държавното отборно първенство за мъже „Happy 2014”, което е с  награден фонд 10 000 лева.

За поредна година верига ресторанти Happy подкрепя Държавното отборно  първенство по тенис за мъже. Политиката на веригата е  да популяризира  здравословния начин на живот, като включва в своето меню разнообразие  от т.нар. супер храни (като чия, тапиока, киноа и др.), участва, организира и подпомага множество спортни инициативи. Ресторантите се препоръчват и от Дружеството по диететика, заради активната си работа в посока световните тенденции за балансирано хранене, като предлага на  клиентите си вкусно и полезно меню за всеки вкус.

Общо 19 отбора подадоха заявки за участие в престижното състезание. С  по два състава ще участват миналогодишните шампиони от ТК„Левски”, ТК  „Хасково”, ТК „София” и ТК „Лозенец 2000”.

Победителите от 2013 година ще са отново с първа и втора ракета Тихомир Грозданов и Илия Кушев. Останалите двама в първия състав на  „Левски” са Стефан Люцканов и Любомир Лещански.

За отбора на „Черно море-Елит” са заявени държавният вицешампион в  личното първенство и бивш капитан за Купа „Дейвис” Ивайло Трайков и сегашният капитан на България Тодор Енев. Останалите двама във варненския тим са Марсел Радев и юношеският национал Калоян Вълчев.

В отбор №1 на „Хасково” първа ракета е държавният шампион на единично  Динко Халачев. В състава е и Валентин Димов, който през 2012 година  спечели златните медали с „НСА”, както и Христо Бойновски.

БФТ ще определи начина за провеждане на първенството- в групи или на  обща схема. Форматът на двубоите е две срещи на единично и една на  двойки.

Отборът шампион в „Happy 2014” ще вземе чек за 4000 лева, а финалистът  в турнира ще получи 2000 лева. Първите осем състава участват в  разпределението на наградния фонд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини