Малките ни таланти играят със звездите на WTA в Турнира на шампионките



19-09-2014 11:12 | Станко Димов

Най-добрите ни млади таланти ще имат възможност да премерят сили помежду си в заключителен за годината турнир по програмата "Тенис 10" на "зелен" и "оранжев" корт. БФТ дава възможност на младите шампиони да се докоснат до атмосферата на големия тенис, до големите звезди на световния женски тенис, като финалните срещи на турнира ще се играят в "Арена Армеец" часове преди финала на ТоС.

Призьорите ще бъдат наградени от участничка в турнира или представител на WTA непосредствено преди финала на Турнира, който е на 2 ноември от 18:00 часа. В турнира ще участват по 8 момчета и момичета – победители от турнири на "зелен" и "оранжев" корт през годината. Те ще бъдат разделени на две групи по четирима тенисисти. След изиграването на срещите в групите първенството продължава с полуфинали и срещи за местата от пето до осмо; финал и срещи за трето, пето и седмо място. По този начин всеки участник има гарантирани 5 срещи.

В групите и в срещите за разпределение на местата от пето до осмо ще се играе един къс сет до 4 гейма. В мачовете от първата четворка се играят два от три сета до 4 гейма. Турнирът на младите шампиони започва на 31 октомври в балона на ТК "15-40". Срокът за подаване на заявките е 12 октомври, 17 часа, на имейл: pkoev@bgtennis.bg.

За да бъдат определени наистина най-силните млади тенисисти, е въведено точкуване. Победителят в Мастърс турнирите на "оранжев" и "зелен" корт получават по 4 точки. Шампионът в регионално първенство взема 2 точки, а титла от регионален турнир на "оранжев" или "зелен" корт носи една точка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини