Федерер: Годината бе разочароваща



07-09-2014 04:01

Роджър Федерер обяви намерението си да продължи да търси своята 18-а титла от Големия шлем независимо от пропуснатия шанс да стори това на Откритото първенство на САЩ.

"Нямам нужда в момента от нещо специално, за да бъда по-щастлив. Подобен успех обаче би значел много за мен. Ще продължа да работя здраво и за други титли, а не само за този 18-и подобен трофей. Доволен съм от 80-ата си титла наскоро," разкри той след поражението си от Марин Чилич в полуфиналите в Ню Йорк.

"Нека поздравя Марин, който просто игра невероятен тенис. Не бях достатъчно уверен, тъй като Марин бе много агресивен и сервира изключително. Не успявах да се справя с това. Освен това той бе много стабилен и от основната линия," каза още за мача ФедЕкспрес.

Той определи като "чудесно" за играта това, че Чилич и Нишикори са на финал в турнир от Големия шлем едновременно, но не пожела да направи прогноза за евентуален шампион. "За тениса е добре да има и различни лица. Повече съм изненадан от Чилич, който е по-възрастен.

"Кей е невероятен талант. Играх с него за първи път, когато той бе на 17. Не бях сигурен дали е готов за подобни успехи в 3 от 5 сета. И преди той е взимал големи победи, включително два пъти срещу мен, а в Мадрид разгроми Рафа. В същото време публиката обича да вижда и своите любимци в големи мачове. Надявам се да направят силен финал."

От позицията на времето Федерер определи настоящата 2014-а година като разочароваща за него. Особено на фона на добрия шанс да спечели титлата в Ню Йорк. "Наистина разочарован съм от играта си този сезон. Особено на този турнир. Чувствам, че можех да го спечеля. Аз съм атлет и искам да печеля, но се радвам и за другите. Казах това на Марин на мрежата. Днес не бе моят ден. Надявам се да играя добре до края на сезона," пожела си Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини