Анализът на специалиста: В 3 от 5 Монфис няма шанс срещу Федерер



04-09-2014 11:33 | Станко Димов

„Швейцарецът плава в спокойни води в първите си 4 двубоя, в които едва се изпоти и доминираше по своя начин. В предишни години Федерер се е изправял срещу трудно съперници в първите кръгове, но веднъж достигнал до четвъртфинал, той умираше от желание да върви напред, печелейки последователно титлите от 2004 до 2008-а.

С годините обаче успехите на Федерер в турнира затихната. Той достигна до два полуфинал през 2010 и 2011, които загуби от Новак Джокович с 5:7 в петия сет. През 2012-а той отпадна на четвъртфинал, където отстъпи пред летящия високо в този момент Томаш Бердих. През 2013-а набиращият енергия Томи Робредо го победи в IV кръг. 

Тази година в Ню Йорк Федерер е различен. Той не бе затруднен до момента, нито пък е колеблив или объркан. Точно поради тази причина той би трябвало да изглежда в свои води срещу Монфис, на когото води със 7:2 победи в преките двубои. Монфис играе невероятно, но може ли да спечели 3 сета, изтласкан с метри от основната линия? Той може да ни покаже каква скорост притежава, но аз се съмнявам да постигне нещо повече.

Федерер ще миксира играта си така, че търпеливо ще изчаква момента, в който да изстреля необходимата топка. Трябва да излиза повечко на мрежата и да се справя с бомбастичните сервиси на Монфис. Забавно е да бъде наблюдавана играта на французина, но във формат 3 от 5 сета победител ще излезе Федерер”.

Мат Кронин, USOpen.org

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини