10-и четвъртфинал в Ню Йорк



03-09-2014 04:34 | Калин Дацов

Роджър Федерер достигна своя 10-и четвъртфинал на Откритото първенство на САЩ и общо 43-и в турнирите от Големия шлем. Швейцарецът победи убедително 17-ия поставен Роберто Баутиста Агут за по-малко от два часа игра с 6:4, 6:3, 6:2.

Бившият номер 1 тотално контролираше събитията на корта и нито за момент не изпусна инициативата в двубоя. Той демонстрира типичния си агресивен стил и използваше всеки удобен момент да излиза на мрежата, а там бе много стабилен в изявите си.

В цялата среща ФедЕкспрес записа 36 печеливши удари при 25 непредизвикани грешки. Роджър съумя с този успех да вземе общо 71-а победа на US Open и по този показател се изравни с Пийт Сампрас и Бил Тилдън.

"Условията бяха доста трудни. Вятърът ту се появяваше, ту изчезваше. Не ми беше лесно срещу Баутиста Агут, тъй като не съм играл с него. Важното бе, че контролирах събитията на корта.

"Когато настилката е бърза обичам да излизам на мрежата. Нужна е бързина и гъвкавост. Трябва да имаш чувство и бързина. Радвам се, че успявам да го правя успешно.

"Обичам да играя в нощните сесии. Трябва да си готов за всичко и при всякакви условия. Тези мачове са специални тук в Ню Йорк," обясни Федерер след 25-ата си победа от 26 мача в нощна сесия.

"Играх в Синсинати с Монфис. Ще бъде трудно срещу него, победи Димитров. Няма да ми е лесно, той се защитава добре. Надявам се да спечеля," коментира Фед по повод следващия си съперник Монфис срещу когото води със 7:2 в преките двубои.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини