Рускиня срази Азаренка



03-09-2014 21:26 | Калин Дацов

Екатерина Макарова достигна своя първи полуфинал в турнирите от Големия шлем. Рускинята надигра миналогодишната финалистка на US Open Виктория Азаренка с 6:4, 6:2.

Всичко това означава, че за първи път от май 2008-а година Азаренка ще изпадне от топ 20 на световната ранглиста. След срещата стана ясно, че белорускинята е имала проблем със стомаха. Тя обаче отказа да си търси оправдание с това - "Колкото и да ме питате, няма да говоря по този въпрос. Тя игра много по-добре днес. Това е," заяви Вика.

"Макарова бе твърде добра от основната линия днес. Азаренка нямаше физическите сили да й бъде равностойна," коментира Ник Болетиери по повод битката.

До момента в кариерата си Макарова имаше два достигнати четвъртфинали на Australian Open, един на Уимбълдън, а през миналия сезон отстъпи тъкмо в тази фаза на Откритото първенство на САЩ.

Нейните най-големи успехи са свързани с турнирите на двойки. Тя е двукратна шампионка в състезанията от топ 4. Макарова и Бруно Соареш печелят US Open 2012, а миналия сезон триумфира заедно с Елена Веснина и на "Ролан Гарос".

В полуфиналите Макарова очаква Серина Уилямс или Флавия Пенета. Любопитното е, че при сблъсък с Уилямс, американката ще може да търси реванш, тъй като двете играха и в турнира на двойки, а успехът бе за Макарова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини