Вожняцки с открита лекция и полуфинал в Ню Йорк



03-09-2014 09:52 | Любомир Тодоров

За първи път от 3 години насам Каролина Вожняцки достига до полуфинал в турнир от Големия шлем! Рано тази сутрин датчанката се наложи с 6:0, 6:1 над Сара Ерани и подпечата мястото си сред последните 4 оцелели в Ню Йорк.

Поставената под №10 в основната схема Вожняцки загуби първото си подаване във втория сет, като това бе единственият случай в двубоя, в който Ерани успя да запише гейм! Срещата продължи едва 65 минути и мина под тотална доминация на бившата №1 в света.

Красноречиво за качеството на играта говорят и цифрите. Ерани приключи срещата с 12 печеливши удара и 13 непредизвикани грешки. Вожняцки от своя страна се отчете с 26 уинъра и само 10 грешки.

„Мисля, че тази вечер тя беше много по-силна от мен. изобщо не ме остави да играя. Никога не пропусна удар. Всяка точка беше дълга, а това беше изцяло в нейна полза. През втория сет се опитах да променя играта си, да бъда по-агресивна и да излизам повече на мрежата, защото от основната линия тя просто ме убиваше. Тя игра много добре, това е”, коментира след двубоя Ерани.

„Винаги когато излизам на корта вярвам, че ще играя добре. Винаги имам начертан план на игра. Знаех, че трябва да бъда агресивна, но не прекалено. Много важно беше да открия баланса в играта си”, каза от своя страна Вожняцки.

За Вожняцки това ще бъде пети полуфинал в турнирите от Шлема. До момента тя има записан един финал (US Open 2009), а в другите 3 случая отстъпи на полуфинална фаза (US Open 2010, Australian Open 2011, US Open 2011).

В спор за място на финал Вожняцки ще премери сили с китайката Пън Шуай, която вчера надви също много изразително Белинда Бенчич – 6:2, 6:1. В двубоите до момента, Вожняцки води с 5:1 победи над Пън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини