Джокович изненадан от бързата настилка в Ню Йорк



26-08-2014 13:49 | Станко Димов

Макар да тренира близо седмица в Ню Йорк, световният №1 Новак Джокович призна, че е останал изненадан от бързината на топката на корта. Сърбинът игра във вечерната сесия на „Артър Аш”, като имаше сравнително лесен старт в турнира – 3:0 сета срещу Диего Шварцман.

„През последната седмица се подготвях тук, но не бях тренирал през вечерта. Честно казано останах изненадан колко бърза е настилката. Мисля, че успях да се адаптирам добре към условията. Имах добър тайминг”, коментира Ноле след успеха.

Запитан за ранните отпадания в Торонто и Синсинати, сърбинът сподели следното: „Факт е, че последните няколко седмици бяха много емоционални за мен. Случиха се много неща в личния ми живот, което нямаше как да не се отрази и на представянето ми на корта. Сега обаче е различно. Чувствам се емоционално презареден и готов”.

Лидерът в ранглистата бе попитан и как се справя с напрежението да бъде водач в схемата в Ню Йорк. „Не за първи път съм в тази позиция, надявам се да не бъда и за последен. Свикнал съм с напрежението, за мен то е добро, защото ме кара да показвам най-силните си удари. Не се притеснявам от напрежението, наслаждавам му се”.

В заключение сърбинът сподели, че не се притеснява да остане на корта до полунощ. „Винаги е приятно да играеш във Вечерната сесия тук. Особено в първия ден, когато има и церемония по откриване. Кортът беше пълен и за двата двубоя, беше страхотно”.

ГАЛЕРИЯ ОТ ВЕЧЕРНАТА СЕСИЯ НА "АРТЪР АШ" ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини