Джокович с лекция на старта на US Open (+снимки)



26-08-2014 10:03 | Станко Димов

Лидерът в световната ранглиста и основен претендент за трофея Новак Джокович стартира безпроблемно участието си на US Open. Рано тази сутрин сърбинът се наложи с 6:1, 6:2, 6:4 над аржентинеца Диего Шварцман в последен мач от вечерната сесия на „Артър Аш”.

Джокович, който беше спечелил само два мача в т.нар. US Open серии, проведе добра тренировка срещу 22-годишния Шварцман, доминирайки изцяло в играта с 24 печеливши удара и седем аса. Ноле се справи за 97 минути с аржентинския си опонент.

„Доволен съм, защото никога не е лесно да стартираш откритото първенство на САЩ с чиста победа", каза сърбинът след мача.

Повечето поставени тенисисти сред мъжете можеха да повторят думите на Джокович след мача на сърбина. Само двама от ветераните трябваше да играят повече от очакваното в горещините на летен Ню Йорк, но комбинираните 57 хиляди зрители на първенството не видяха изненади.

Шампионът от 2012 година и осми в схемата Анди Мъри се пребори с няколко схващания в мускулите на краката, но успя да победи холандеца Робин Хаасе в четири тежки сета при 6:3, 7:6(5), 1:6, 7:5.

Победи записаха също Стан Вавринка, Милош Раонич, Жо-Вилфрид Цонга и други.

ГАЛЕРИЯ ОТ ВЕЧЕРНАТА СЕСИЯ НА "АРТЪР АШ" ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини