Плевен ще е домакин на международен юношески турнир



20-08-2014 17:14 | Калин Дацов

Плевен е домакин на международен турнир от календара на Европейската федерация по тенис от 24 до 30 август. Това съобщиха от тенис клуб "Плевен 90". Европейското състезание, което предстои на кортовете в парка "Кайлъка", ще бъде за момчета и момичета до 12-годишна възраст и ще премине под патронажа на кмета на града проф. Димитър Стойков, каза председателят на клуба д-р Красимир Трифонов.

Очакват се над 120 млади тенисисти от 15 държави - Русия, Кипър, Сърбия, Германия, Македония, Молдова, Румъния, Турция, Израел, Гърция, Канада, Англия, Франция и България.

От България ще участват националните отбори са момчета - Симеон Терзиев, Денислав Проданов, Антъни Генов, и за момичета - Беатрис, Спасова, Елена Кралева, Елена Тренчева, и още 15 състезатели в челото на националните ранглисти. Ще се представят и двама тенисисти от школата на ТК "Плевен 90".

На 24 и 25 август (неделя и понеделник) ще се състоят квалификации. Полуфиналите и финалите са на 29 и 30 август (петък и събота) от 9.00 ч. Финалите за двойки са на 29 август от 14.00 ч. Входът е безплатен.

Тенис комплексът "Плевен 90" разполага с 8 корта и 400 места на трибуните в паркова среда и е уникален по своя характер в България, каза зам.-председателят на клуба Тодор Бешевишки, който основно се грижи за организацията на домакинството. Досега клубът успешно е домакинствал 12 международни турнири, добави той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини