Тенисистките на "Локо98" станаха шампионки до 14 години



17-08-2014 14:26 | Калин Дацов

Представителките на ТК "Локо98" (Пловдив) спечелиха титлата при девойките от Държавното отборно първенство по тенис до 14 години, което се провежда на кортовете на Националния тенис център.
 
На финала избраничките на капитана Георги Чочев в състав Симона Борисова, Деря Яхе, Берна Яхе, Мира Димова и Елия Тодорова поведоха с 3-0 срещу ТК "Черно море-Елит" (Варна)  с капитан Кристиян Илиев и си осигуриха предсрочно златните медали.
 
В мача на първите ракети националката на България Симона Борисова победи с 6:1, 6:3 Тина Манолова от "Черно море-Елит". След това другата националка на отбора Деря Яхе удвои преднината на пловдивския състав след 6:1, 6:0 срещу Ана Ставрева.
 
Интрига имаше в третата среща. В нея по-малката от сестрите Яхе - Берна, надделя над Стефани Георгиева с 6:2, 7:5. Тя спаси сетбол при 4:5 във втората част и след това направи още един решаващ пробив в 12-ия гейм, за да донесе крайния успех на "Локо98".
 
В момента се играят полуфиналите при юношите, в които двубоите са "Локо98" - "Левски" и "Локомотив" (Пловдив) - "Шумен". Финалната среща на отборното първенство до 14 години при тях е в понеделник от 9 часа на централния корт на НТЦ.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини