Мъри изпревари тъмнината и хвана последния влак



Мъри изпревари тъмнината и хвана последния влак
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
04-06-2014 22:47 | Станко Димов

Анди Мъри е последният, който си осигури място на полуфинал на Откритото първенство по тенис на Франция – „Ролан Гарос”. В изключителен двубой, продължил повече от 3 часа, британецът се наложи драматично с 3:2 сета над последния оцелял представител на домакините – Гаел Монфис. В отделните части 6:4, 6:1, 4:6, 1:6, 6:0.

Началото на двубоя далеч не вещаеше подобен финал. Мъри доминираше и напълно заслужено взе първите два сета с 6:4, 6:1. Третата част бе изключително равностойна, а в десетия гейм Монфис проби за 6:4, с което изправи на крака публиката на „Филип Шатрие”.

В четвъртия сет Монфис буквално летеше по корта и разби своя опонент с 6:1, давайки надежди на домакините, че ще имат представител на полуфиналите.
Така двамата трябваше да определят победителя след финален пети сет.

Преди неговото начало Мъри откровено сподели мнение, че се надява двубоят да бъде прекратен. Той дори определи като „абсурдно” решението на главния съдия срещата да продължи. Решението обаче не се оказа никак абсурдно за самия Мъри, който за има-няма 15-20 минутки се наложи с 6:0 и подпечата участието си в следващата фаза на турнира.

Съперник на Мъри на полуфиналите ще бъде Рафаел Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини