Майсторски обрат



04-06-2014 22:17

Рафаел Надал достигна полуфиналите на Откритото първенство на Франция за девети път. Матадора надви своя сънародник Давид Ферер след 4:6, 6:4, 6:0, 6:1 за около три часа битка. Така той взе реванш от него за загубата си в Монте Карло през април.

Най-интересен от целия двубой бе първият сет. В него Ферер бе много агресивен и правеше малко грешки. Той първи взе преднина като проби за 3:1. Надал обаче реагира мигновено и го върна веднага и изравни 3:3. Малко по-късно, сервирайки за оставане в сета Рафа се озова в ситуация 15:40. Ферер реализира още първия си сетбол със страхотен минаващ удар от форхенд.

Особено любопитно е да се отбележи, че за Ферер това бе първи сет, който той печели срещу Рафа в Париж.

Ситуацията бързо се промени във втория сет. Надал не особено трудно проби за 2:1. Ферер сякаш не изглеждаше притеснен и при 3:2 имаше три поредни възможности да спечели сервис гейма на опонента си. Той така и не успя и Надал в крайна сметка изравни общия резултат след 6:4.

Световният номер 1 бе неудържим в третия сет. Той поведе с два пробива за 3:0 и в крайна сметка разгроми съперника си за 26 минути с 6:0. Любопитно е да се отбележи, че в тези шест гейма Рафа не направи нито една непредизвикана грешка.

Шампионът в Париж продължи да доминира и спечели общо 10 поредни гейма, което му даде аванс в четвъртия сет от 3:0. Ферер има за какво да съжалява, тъй като в първия сервис гейм на Рафа имаше 40:0 и три поредни възможности да върне пробива, но не съумя. До края Ферер успя да вземе само един гейм и стана седмият играч, който печели първия сет срещу Рафа в този турнир, но губи в четири сета след това.

Оттук нататък Надал очаква Анди Мъри, който в пет сета се справи с Гаел Монфис. Дотук Рафа води с 14:5 в преките срещи с шотландеца и не е губил от него от 2011-а. Само на клей Надал е с аванс 5:0 като двамата за последно играха в Рим, когато той се наложи с 1:6, 6:3, 7:5.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини