Мъри: Ужасен жребий, Гаске е много силен



22-05-2010 12:11 | Станко Димов

Първата ракета на Великобритания Анди Мъри не скри разочарованието си от жребия за "Ролан Гарос". В първия кръг шотландецът се натресе на един от местните любимци - Ришар Гаске, който е достигал до номер 7 в световната ранглиста.

 

"Ще бъде трудно, това е ясно. Гаске е много, много добър играч", проплака Мъри.
"Ришар беше в Топ 10 на света. Миналата година имаше проблеми, но сега отново играе и то добре. Определено е много талантлив".

 

Запитан дали това е бил най-тежкият възможен съперник, Мъри отговори: "Мачът може да се развие по различни начини, никой не знае какво ще се случи. Да, падна ми се един от най-добрите тенисисти, които не бяха поставени в схемата. Наясно съм, че ще трябва да се постарая доста, за да го победя", коментира Мъри.

 

До момента Мъри и Гаске са се изправяли 3 пъти, като французинът се е поздравил с 2 победи. Последният им сблъсък обаче завършва с епична петсетова победа за Мъри на "Уимбълдън" преди 2 години.

 

"Това беше страхотен мач. Не само заради петте сета, но и заради играта, която показахме. Гаске забиваше уинъри от всички възможни позиции на корта. Атмосферата беше уникална, никога няма да забравя", пропимни си шотландецът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини