Надал срещу Вердаско и Джокович на "Ролан Гарос"



21-05-2010 13:19 | Николай Драгиев

Рафаел Надал, Новак Джокович, Фернандо Вердаско, Давид Ферер и Анди Родик попаднаха в по-интересната половина от жребия за "Ролан Гарос".

 

От другата страна лидерът в световния тенис Роджър Федерер ще трябва да се бори с Анди Мъри, Робин Сьодерлинг, Жо-Вилфред Цонга, Марин Чилич и Станислас Вавринка за място на финал.

 

Ето и евентуалните съперници на основните фаворити:


Пътят на Федерер:


Швейцарецът започва срещу Питър Лучак от Австралия. Във втори кръг най-вероятно го чака Янко Типсаревич, който трябва да се справи с Алехандро Файа. Оливие Рокус или Фелисиано Лопес ще определят съперника на Роджър в трети кръг. В четвърти кръг идва първия голям тест. Там най-вероятно ще трябва да играе със Станислас Вавринка или Гаел Монфис. В четвъртфиналите за мач с Федерер ще се борят Ернест Гулбис, Марин Чилич и Робин Сьодерлинг.


Пътят на Мъри:


Шотландецът почва с намиращия формата си представител на домакините Ришар Гаске. По нататък го чакат битки най-вероятно с Маркос Багдатис, Томаш Бердих, Жо-Вилфред Цонга, а защо не и Михаил Южни и Томи Робредо.


Пътят на Родик:


Американецът почва с Ярко Ниеминен. После вероятно ще играе с Хуан Монако. След това го чака мач с намиращия се в прекрасна Форма Давид Ферер. В четвъртфиналите Новак Джокович е в периметъра на Анди.


Пътят на Джокович:


Почва с Евгени Корольов. Съперници от калибъра на Нишикори, Ханеску, Жикел, а дори и Хуан Карлос Фереро надали ще затруднят Ноле преди четвъртфинал. Там пък може да играе с Родики или Ферер.


Пътят на Вердаско:


Испанецът стартира с Игор Куницин. Следват опасни срещи с играчи като Колшрайбер, Алмагро и Нандо Гонсалес. На четвъртфинал - испанско дерби с Надал.


Пътят на Надал:


Големият шампион може да играе в трети кръг с Лейтън Хюит. След това надали ще има проблеми в четвърти кръг, където го чакат Любичич, Лодра или Фиш. Трудното идва в последните 2 мача преди финала. Вердаско и Джокович са фаворити да спрат Рафа от пореден финал на "Филип Шатрие".


ВИЖТЕ ПЪЛНИЯ ЖРЕБИЙ!

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини