ВИДЕО: Шарапова отново спря Цвети



28-05-2014 20:14 | Станко Димов

Цветана Пиронкова приключи участието си на Откритото първенство по тенис на Франция. В двубой от втори кръг, пловдивчанката отстъпи с 0:2 сета пред Мария Шарапова, в отделните части 5:7, 2:6.

Като цяло Цвети изигра много силен двубой, но опитът и рутината на шампионката от 2012-а година си казаха думата. Със загубата днес Пиронкова не успя за първи път в кариерата си да достигне до трети кръг във френската столица.

"Обичам да бъда на този корт, да играя в Париж. Условията бяха много трудни, радвам се че успях да спечеля. Това в крайна сметка е най-важното," сподели Маша по повод ситния дъжд на корта и под аплодисменти на публиката.

Срещата започна отлично и още в първия гейм Цвети Пиронкова осъществи пробив, който след това затвърди с лекота. В първите 6 гейма нашето момиче успя да запази преднината си (до 4:2), но в заключителната част на сета Шарапова показа класа и успя да върне пробива, след което и на свой ред да поведе. Нещо повече – при 5:4 рускинята пропиля сетбол.

В ответния гейм когато трябваше да посреща, картинката се повтори. Шампионката от 2012-а получи два сетбола и след брутална намеса на мрежата в нейна полза се възползва – 7:5.

На паузата между сетовете Цвети Пиронкова поиска медицински таймаут и на корта се появи физиотерапевт. Пловдивчанката изпитваше дискомфорт в бедрото на левия крак, но не се отказа и след кратка терапия излезе за на корта за втория сет.

Решителния момент в сета бе в шестия гейм, в който след страхотен бекхенд по правата Шарапова проби и поведе с 4:2, след което до края не допусна изненада и подпечата мястото си в трети кръг.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини