Цветана Пиронкова – Мария Шарапова 5:7, 2:6 (гейм по гейм)



28-05-2014 17:13 | Станко Димов

Цветана Пиронкова - Мария Шарапова, развитие на двубоя гейм по гейм.

КОМЕНТАР НА МАЧА:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Шарапова)

0:1 Отлично начало на срещата. Цвети започна с пробив и открива резултата в мача с шампионката от 2012-а. Геймът приключи с двойна грешка на Шарапова.

0:2 Пробивът е затвърден! Отличен гейм за Цветана, която поведе с 40:0, Шарапова намали за 30:40, но последната дума бе на страната на нашето момиче.

1:2 Мария Шарапова печели първия си гейм в мача. Това не стана никак лесно, тъй като нашето момиче отправи няколко страхотни удара и се бори докрай за всяка топка, но все пак при 40:30 Маша наложи волята си и се "разписа" в двубоя.

1:3 Много труден сервис-гейм за Цветана Пиронкова. Българката трябваше да премине през 3 равенства, за да сломи Шарапова. Цвети обаче се справи отлично и отново излиза с два гейма напред в резултата.

2:3 Шарапова взима второ поредно подаване и отново се доближава само на гейм от Цвети. Двете си размениха по няколко отлични удара, но за жалост нашето момиче направи няколко грешки от форхенд.

2:4 Великолепно! Гейм на 0 за Цветана Пиронкова! Отлично представяне в този гейм на Цвети и напълно заслужена преднина. Безгрешна игра!

3:4 Пробивът в първия гейм на срещата се оказва единствен до този момент. Пореден гейм, в който сервиращата печели подаването си, без да и се налага да отразява точки за пробив. Пауза, след която на сервис застава Пиронкова.

4:4 Мария Шарапова връща пробива и изравнява резултата! Рускинята започна силно гейма и след изключителен бекхенд по късия диагонал поведе с 40:15. Цвети спаси първата точка за пробив с добра къса, но при втората изкара с много в аут и загуби подаването си. По 4 гейма за двете след 35 минути игра.

5:4 Мария Шарапова влиза в серия. След като успя да върне пробива преди малко, сега рускинята печели подаването си на 0 и за първи път от началото на мача излиза напред в резултата. Почивка, след която Цвети ще сервира за оставане в първия сет.

5:5 ПИРОНКОВА СПАСИ СЕТБОЛ и изравни резултата 5:5. При 30:40 Шарапова получи сетбол, но прати топката в мрежата след елементарен бекхенд от средата на корта. Последваха нови две непредизвикани грешки на Маша и геймът отиде на сметката на Цвети.

6:5 Нов уверен гейм на сметката на Шарапова. Почивка, след която за втори път Цвети ще сервира за оставане в сета.

7:5 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА МАРИЯ ШАРАПОВА. Рускинята поведе с 40:15, но Цвети успя да спаси първия сетбол. При втория обаче съдбата бе на страната на Шарапова и след брутална намеса на мрежата рускинята взе точката, гейма и сета.

ВТОРИ СЕТ: (сервис за Шарапова)
Цветана Пиронкова получи медицинска помощ. Българката изпитва проблеми с бедрото на левия крак.

1:0 Мария Шарапова спечели гейма си на 0 и започна по отличен начин втория сет.

1:1 Цвети Пиронкова прекъсва серията от последователни геймове на сметката на Шарапова и изравнява резултата във втория сет.

2:1 Отлична защита на Пиронкова, но търпеливата игра на Шарапова й осигури спечелване на гейма. Първа пауза през втората част, след която Цвети ще сервира за изравняване на резултата.

2:2 Много равностоен гейм, който за радост отива на сметката на Пиронкова.

3:2 Продължава да няма пробиви през втората част. Шарапова спечели убедително подаването си и отново излза напред в резултата. Втора пауза в сета, след която на сервис се връща Пиронкова.

4:2 ПРОБИВ ЗА ШАРАПОВА. Рускинята поведе с 40:15, като в този момент пласира отличен бекхенд по диагонала, с който не остави шанс на Цвети. Пробив и вече солидна преднина за рускинята.

5:2 Бъзр сервис-гейм за Шарапова, която се доближава само на гейм от крайния успех.

6:2 Нов пробив за рускинята, която печели мача и се класира за трети кръг.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини