Цветана Пиронкова – Аника Бек 6:7, 6:3, 6:2 (гейм по гейм)



25-05-2014 17:42 | Станко Димов

Цветана Пиронкова - Аника Бек 6:7, 6:3, 6:2, първи кръг на "Ролан Гарос".

КОМЕНТАР НА МАЧА:

ПЪРВИ СЕТ:
(Пиронкова спечели жребия и избра да посреща първа):

1:0 Аника Бек открива резултата в мача с уверен сервис-гейм. Цвети Пиронкова успя да се добере до 2 точки, но само толкова.

1:1 Цвети отговаря подобаващо. Пловдивчанката също спечели изразително първия си сервис-гейм, в който даде на съперничката си само точка.

1:2 Точно след 10 минути игра идва и първата пауза в мача. Без пробиви до момента, като в третия гейм Цвети стигна до 30:15 при сервиса на Бек, но след тоева германката спечели 3 последователни точки и отново повежда в резултата.

2:2 Продължителен гейм, след който равенството е възстановено. Цвети първоначално поведе с 30:0, но Бек изравни - 30:30. Последваха нови две точки за нашето момиче и геймът отиде на нейна сметка.

3:2 И втората пауза в сета идва без пробиви. Пиронкова и Бек до момента играят много стабилно при начален удар и не допуснат дори да се стигне до точка за пробив.

3:3 Спокоен гейм за Цвети, който тя спечели на 15. Предстои култовият седми гейм, в който германката ще сервира. От началото на срещата са изминали 25 минути.

4:3 Най-дългият гейм от началото на двубоя, в който дойде и първата точка за пробив! Тя се откри пред Пиронкова, но в решителния момент нашето момиче допусна грешка от бекхенд. В крайна сметка след няколко равенства Бек съхрани подаването си.

4:4 Още един маратонски гейм, в който на свой ред Цветана Пиронкова трябваше да спасява точка за пробив. Българката обаче се справи и в крайна сметка след 5-6 равенства успя да затвори гейма.

5:4 Бърз гейм за Аника Бек. Нова пауза, след която Пиронкова ще сервира за оставане в сета.

5:5 Бек поведе с 30:0 и бе само на 2 точки от успех в първия сет. След като загуби първите две разигравания в гейма, Цвети Пиронкова спечели следващите 4 и изравни резултата.

6:5 Пиронкова пропусна златен шанс да пробие! Българката имаше два последователни брейк-бола (40:15), но Бек показа изключителни нерви и не се даде. Германката измъкна гейма и отново принуждава Пиронкова да сервира за оставане в сета.

6:6 Тайбрек! Пиронкова спечели подаването си и изходът на сета ще бъде решен от тайбрек. Повече от час продължава битката в първия сет.

7:6 АНИКА БЕК СПЕЧЕЛИ ТАЙБРЕКА НА ПЪРВИЯ СЕТ СЪС 7:5 ТОЧКИ.
Германката започна п-добре тайбрека и първо поведе с 3:1 точки, а след това и с 6:3. Цвети Пиронкова отрази първите два сетбола, но при третия Бек се наложи.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Пиронкова)

1:0 Цветана Пиронкова спечели откриващия гейм във втория сет.

1:1 Бърз гейм и за Аника Бек, която нямаше особени проблеми с първото си подаване за сета.

1:2 ПЪРВИ ПРОБИВ В МАЧА!
За жалост той идва на сметката на Аника Бек, която успя да се справи с началния удар на Пиронкова. Германката поведе с 40:15, след което взе и следващата точка, с което и гейма. Първа пауза във втория сет, след която Бек ще сервира за затвърждаване.

2:2 ПИРОНКОВА ВРЪЩА ПРОБИВА! Пиронкова поведе с 40:15, Бек отрази първата точка за пробив, но при втората Цвети бе безпогрешна. След като близо час и половина двете не бяха осъществили пробив, сега в рамките на 5 минута направиха 2.

2:3 ТРЕТИ ПОРЕДЕН ПРОБИВ
, при това осъществен от Аника Бек с гейм на 0. Жалко! Отново всичко зависи от германката, която отново е с пробив напред.

3:3 Ново равенство след ЧЕТВЪРТИ ПОРЕДЕН ПРОБИВ. В момента Бек и Пиронкова, за разлика от първия сет, изпитват сериозни затруднения да спечелят подаването си.

4:3 Цвети Пиронкова слага край на серията от последователни пробиви и печели подаването си. Това обаче не се случи никак лесно, тъй като българката трябваше да наваксва изоставане 15:40. Тя обаче се справи и излиза напред в презултата във втората част.

5:3 Пиронкова осъществява пробив и ще сервира за втория сет!
Трети пореден гейм на сметката на пловдичанката.

6:3 ГЕЙМ И ВТОРИ СЕТ ЗА ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА! Българката спечели подаването си категорично и вкара мача в решителна трета част.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервира Аника Бек)

0:1 ЧУДЕСНО! Серията на Цветана Пиронкова продължава и в началото на третата част. Българката осъществи пробив на 15 и за първи път от началото на двубоя води в резултата! По сет и пробив напред за Цвети.

0:2 Много труден гейм, но за радост Цвети успя да се измъкне и повежда с 2:0. Цвети трябваше да спасява точка за пробив, премина през няколко равенства, след което в крайна сметка взе геймът.

1:2 Аника Бек спаси нови точки за пробив, но успя да вземе подаването си и сложи край на серията от 6 последователни гейма на сметката на Пиронкова. Българката продължава да има пробив в аванс. Предстои първа пауза в решителната трета част.

2:2 За жалост Аника Бек връща пробива! Така повече от два часа след началото на двубоя нищо не е сигурно - по сет и 2:2 гейма в решителната трета част на двубоя.

2:3 Нов пробив за Пиронкова! Българката прави важна крачка към спечелването на мача и отново излиза напред в резултата в третата част. 3 гейма делят Цвети от място във втори кръг и евентуален мач с Шарапова.

2:4 Много труден гейм за Пиронкова, в който за радост тя съхрани подаването си. Българката трябваше да спасява 2 точки за пробив, но в ключовите моменти показа железни нерви и повежда с 4:2.

2:5 Още един пробив на сметката на Пиронкова, която се спарви с подаването на Бек на 0. Българката се доближава само на гейм от крайния успех.

2:6 ГЕЙМ, СЕТ, МАЧ - ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА! Браво на нашето момиче, което си гарантира класиране във втори кръг и вероятно двубой срещу Мария Шарапова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини