Григор: Оптимист съм за двубоя с Карлович (видео)



24-05-2014 01:40

Григор Димитров остана доволен от жребия си за старта на Откритото първенство на Франция. Българинът ще играе с двуметровия гигант от Хърватия Иво Карлович, когото наскоро победи при подобни условия в Рим.

Той разказа, че подготовката му в последните дни не е преминала съвсем според планираното заради лошо време, но е оптимист за първия си мач.

"Радвам се, когато играя в Париж и съм тук. Чувствам това място някак като собствена територия," коментира българинът преди втория за годината турнир от Големия шлем.

"Тук има наистина много места, които са интересни и подходящи за посещение. Нужни са няколко дни, за да бъдат разгледани. Лувърът, Катедралата "Нотр Дам", има много паркове и други места, които са интересни," допълва той по повод Париж.

"Предстои ми важен първи двубой и се надявам всичко да се развие в моя полза. Доволен съм от подготовката си. Вече тренирахме няколко дни тук, въпреки времето, което не бе много подходящо. Искаше ми се да прекарам повече време на корта, но сега съм в очакване на първия кръг.

"Играх с него наскоро (б.а.,В Рим Гришо спечели на клей 7-6, 6-4). Всички знаем как Иво може да сервира и играе като цяло. Това не е лесен първи двубой. Смятам, че имам добри шансове в него. Радвам се, че съм тук, ще се раздам на 100% и се надявам да ми провърви," обеща още българинът.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини