Джокович за Надал-Димитров и настъплението на младите



17-05-2014 22:05 | Станко Димов

Световният №2 Новак Джокович коментира полуфиналния двубой от турнира в Рим между Григор Димитров и Рафаел Надал, както и представянето на младите тенисисти през последните седмици. Той сподели, че за да успеят играчите от новото поколение, сред които и нашия Григор Димитров, трябва да играят на максимума си през целия сезон и да се опазят от контузии.

„Разбира се, че всички очакват Рафа да спечели, но Димиторв играе добре, така че ще е много интересно. Надал игра три сета и в трите си мача досега на турнира. Няма да бъде лесно за него, но той е най-добрият, когато се изисква това от него. Очакваме той да вдигне равнището си. Григор пък показва в последните 12 месеца на какво е способен срещу най-добрите в света. Направи го и в Австралия, изигравайки четири тежки сета с Надал, миналата година го затрудни максимално и в Монте Карло, победи ме в Мадрид. 

Очевидно е, че става дума за промяна. Димитров, Нишикори и Раонич (б.а. – подредени от Джокович точно в този ред) са лидерите на новата генерация от млади и потенциално много успешни тенисисти. Това е нещо, което предстои да видим. Разбира се, има няколко преходни периода в кариерата на всеки тенисист, например когато трябва да влезе в топ 15, в топ 10, но после идва най-трудният – да попаднеш в топ 5.

За да бъдеш в топ 5 в наши дни трябва да играеш постоянно добре през цялата година, да нямаш контузии. Дали ще успеят да го направят, предстои да видим. Но те безспорно са много талантливи и са сериозно предизвикателство за нас”.  

Иван Чешанков, Евроспорт, специално за Tennis24.bg от Рим

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини