Джокович с пети финал в Рим след три часа битка с Раонич



17-05-2014 18:15

'Новак Джокович достигна своя пети финал на Откритото първенство на Италия в последните осем години. Сърбинът се измъкна в изключително трудна ситуация и след тричасов дуел с Милош Раонич се наложи с 6:7(5), 7:6(4), 6:3.

"Това е голяма победа за мен. Дава ми много увереност преди финала. А също и за представянето ми до края на сезона. Той игра на наистина високо ниво и не мога да си спомня последния път, когато съм се чувствал толкова безпомощен при сервис геймовете на опонент," отчете Новак след двубоя.

Първата част се реши по драматичен начин в тайбрек. Джокович поведе с 3:0 точки в него и сякаш имаше достатъчен аванс. Не така мислеше Раонич, който с няколко рисковани изпълнения обърна до 7:5 точки в своя полза. През сезона преди тази среща той бе спечелил 13 от 14-те си двубоя, когато печели първата част.

В тайбрека на втория сет Раонич поведе с мини-пробив за 3:2 точки. Джокович не се стресна и демонстрира шампионски характер в този възлов момент като убедително обърна ситуацията до 7:4 и изравни сетовете.

Той продължи да доминира на корта и със спечеленото психологическо предимство проби още в първия гейм на третия сет. Малко по-късно при 5:3 Ноле реализира и втори пробив срещу вече обезкуражения Раонич и стигна до пети финал във Вечния град.

През новата седмица Раонич ще се завърне в топ 10 след доброто си представяне в надпреварата.

Джокович от своя страна вече има 29 финали в "Мастърс 1000" сериите, от които до момента е взел 18 титли.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини