Татко Федерер с изненадващо отпадане в Рим (видео)



14-05-2014 17:18 | Станко Димов

Роджър Федерер приключи рано участието си на „Мастърс 1000” турнира в Рим. В двубой от втори кръг, швейцарецът отстъпи с 1:2 сета пред Жереми Шарди, в отделните части 6:1, 3:6, 6:7 (6). Двубоят на централния корт продължи малко повече от два часа, а Федерер пропусна мачбол в тайбрека на третия сет!

Иначе двубоят започна по отличен начин за Федерер, който взе първия сет с 6:1 след 24 минути игра! През втората част обаче Шарди се разигра и на свой ред се наложи с 6:3.

Така се стигна до трети сет, в който драмите не липсваха. Първи до пробив стигна французина, който проби за 3:2, след което затвърди за 4:2. В осмия гейм обаче Федерер успя да върне пробива и изравни за 4:4. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Федерер имаше мачбол – при 6:5 точки, но Шарди взе следващите 3 точки, с което и мача!

За Роджър Федерер това бе първи двубой от Монте Карло насам. Той пропусна „Мастърс 1000” турнира в Мадрид миналата седмица, след като неговата съпруга го дари с близнаци.

Загубата за Федерер ще му коства и загуба на доста точки, тъй като миналата година той игра финал в турнира. Следващата надпревара, на която ще видим носителя на 17 титли от Големия шлем е „Ролан Гарос”.

С триумфа си днес Жереми Шарди сложи край на серията от 11 последователни загуби срещу Топ 10 играчи. Освен това французинът постигна успех над Топ 10 състезател за 8-и път в кариерата си.

ВИЖТЕ НЕВЕРОЯТНИЯ НАЧИН, ПО КОЙТО ШАРДИ СПАСИ МАЧБОЛА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини