Мъри се справи с Гранойерс на старта в Рим



Мъри се справи с Гранойерс на старта в Рим
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
14-05-2014 15:54 | Станко Димов

12 месеца, след като се отказа в двубоя си от втори кръг на турнира в Рим срещу Марсел Гранойерс, Анди Мъри взе сладък реванш и успя да победи испанския си съперник с 6:2, 7:5, с което достигна до трети кръг в турнира.

След като претърпя операция на гърба през септември миналата година, Анди Мъри така и не може да намери най-добрата си спортна форма. Днес обаче британецът се пригоди добре към тежките условия в италианската столица и успя да измъкне двубоя след едва 86 минути игра.

„Търпението е много важно. Има и такива мачове. Условията определено бяха сложни за игра – силният вятър бе гарниран със слънчеви лъчи, които те заслепяват на моменти. На моменти имах чувство, че над корта се извива буря. В подобни ситуации е трудно да прецениш ударите си. Това, което се опитвах да правя е просто да играя умно и търпеливо”, коментира Мъри след двубоя.

Мъри, който е поставен под №7 в схемата, не е достигал на финал в турнир от историческия триумф на Уимбълдън миналото лято, когато в спора за трофея надви Новак Джокович. В следващия кръг в Мадрид Мъри ще срещне австриеца Юрген Мелцер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини