Вавринка обяви следващата си голяма цел и плана за нейната реализация



24-03-2014 16:55 | Станко Димов

На хартия те са смайващо добър тандем за Купа „Дейвис”. Световният №3 Станислас Вавринка, който се намира във формата на живота си, заедно със световния №5 Роджър Федерер, който след слабата за собствените си стандарти 2013-а, отново се върна към най-добрите си дни на корта.

В родината им Швейцария пък са толкова въодушевени от силните игри на Стан и Фед, че веднага им лепнаха прякора – „Федеринка”.

„От много години насам имам една цел – Купа „Дейвис”. Сега Роджър (Федерер) също играе, така че знаем, че сме силен отбор и можем да постигнем нещо голямо. Трябва да сме внимателни, но определено имаме отлична предпоставка да направим нещо запомнящо се тази година”, коментира Вавринка, който в началото на сезона спечели първата си титла от Големия шлем, триумфирайки на Australian Open.

За първи път от 2003-а година насам Швейцария се класира за четвъртфинал в Световната група за Купа „Дейвис”, а съперникът там изглежда повече от подходящ – Казахстан.

„Трябва да направя това, което сторих преди да спечеля Australian Open, а именно – да се концентрирам и да изпълнявам указанията на треньора, да подобря играта си, да се опитвам да бъда на 100% готов всеки ден на корта, да се боря до последно и да показвам най-доброто си във всеки мач. Ако го направя знам, че мога да постигна нещо голямо. Какво по-добро от това да спечеля Купа „Дейвис”, коментира Вавринка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини