Вавринка се изпоти здраво на старта в Маями



22-03-2014 22:02 | Станко Димов

Станислас Вавринка трябваше да положи сериозни усилия, за да спечели първия си двубой от „Мастърс 1000” турнира в Маями. Шампионът от Australian Open имаше за съперник във втори кръг Даниел Химено-Травер и се наложи в 3 сета – 6:0, 3:6, 6:3.

За Вавринка това беше 14-а победа от 15 двубоя, а в трети кръг той ще има за съперник Едуард Роже-Васлен от Франция.

Третият в схемата Вавринка започна много силно двубоя и спечели първия сет с 6:0, след като наниза 11 уинъра. Сетът продължи едва 17 минути!

През втората част обаче картината се промени драстично, а Вавринка започна да допусна твърде много грешки. От своя страна Химено-Травер се възползва от открилите се възможности и след 6:3 прати мача в решителен трети сет. В него Вавринка осъществи ранен пробив, който съхрани до последната точка в срещата.

„Започнах много добре и в първия сет се справих отлично. Проблемът е, че все още имам моменти, в които губя концентрация, както се случи във втория сет. Много съм доволен от начина, по който се представих в третата част. Беше важно да започна силно и да забравя това, което се случи във втория сет. Исках да бъда агресивен и да пробия рано, затова съм щастлив, че го направих”, коментира Вавринка.

Следващият съперник на швейцареца Едуард Роже-Васлен пък записа малко очаквана победа над един от най-постоянните състезатели от началото на сезона – Марин Чилич и го надви с 6:2, 7:6 (5).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини