Григор доволен от победата, но не и от играта си (видео)



10-03-2014 12:08 | Станко Димов

Григор Димитров не беше особено доволен от представянето си във II кръг в Индиън Уелс, въпреки двусетовата победата над Робин Хаасе. В първия си мач в надпреварата българинът стартира колебливо и допусна ранно изоставане от 1:3 гейма, но след това стигна до обрат.

"Доволен съм съм от победата, но мисля, че бях далеч от нивото, което исках да покажа в първата си среща. Най-важното е, че останах спокоен по време на мача, чувствах се добре физически. Все пак като цяло бе добър двубой за мен като за начало на турнира. Надявам се, че ще се справя по-добре в трети кръг", каза Димитров.

"Определено не беше лесно. Дойдох от Акапулко, където влажността бе доста по-голяма, а кортовете - по-бавни. Тук всичко е напълно различно - самата атмосфера, кортовете и особено топките. Разбирам защо някои от играчите са имали проблеми в първите си мачове, но всичко зависи от това как ще се подготвиш", допълни той.

"Разбира се целта ми е да печеля всеки турнир, в който участвам, но сега се опитвам да развивам играта ми, на и извън корта, за да мога да бъда по-подготвен и с течение на времето да стана още по-добър. Все още обаче има много работа, която трябва да бъде свършена", допълни той.

Българинът е доволен от съвместната си работа с треньора Роджър Рашид. "Добрите резултати се дължат на работата на целия екип. Победите не зависят само не зависят само от това, което се  случва на корта, и от начина, по който тренираш", каза хасковлията.

В спор за място на четвъртфинал Григор Димитров ще се изправи срещу Ърнест Гулбис. Само през този сезон двамата са се срещали два пъти, в които имат по една победа.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини