Роджър Федерер оцеля след обрат в третия сет (видео)



26-02-2014 19:39 | Станко Димов

Роджър Федерер се класира за четвъртфинал на турнира Dubai Duty Free Tennis Championships, след като се наложи трудно с 6:2, 6:7 (4), 6:3 над друг опитен играч – Радек Щепанек.

Швейцарецът, който е 5-кратен шампион в Дубай, изоставаше с 0:2 гейма в решителния трети сет, но намери начин да обърне развоя на двубоя в своя полза и да продължи участието си в следващата фаза. Това беше 15-и сблъсък между ФедЕкспрес и Щепанек, а бившият №1 в света записа своята 13-а победа над чеха. Двубоят тази вечер продължи 2 часа и 10 минути.

Федерер спечели първия сет след 33 минути, в които успя да наниже 10 печеливши удара на сметката си срещу само 4 непредизвикани грешки.

През втората част Щепанек успя да се наложи след тайбрек, като това беше първи случай, в който чехът печели сет срещу Федерер от май 2008-а (Рим, Италия). 

Изключително драматична бе третата решителна част, в която Щепанек поведе с 2:0 и имаше точка за 3:0 в своя полза! Федерер обаче успя да върне пробива, след което до края на мача загуби само един гейм.

В спор за място на полуфинал Федерер ще премери сили с Лукаш Росол, който по-рано през деня надви Дмитрий Турсунов.

Федерер е в една част на схемата с шампиона от миналата година Новак Джокович, като двамата могат да се срещнат на полуфинал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини