Комплекс "Кенана" може да приеме двубои за Купа "Дейвис" от 2015-а



30-01-2014 10:45

Тенис комплексът на "Кенана" в Хасково може да приеме кръг от купа „Дейвис“ през следващата година. Турнирът се счита за неофициално първенство за мъже и в него участват националните отбори на страните.

През тази година ще се направят подобрения на кортовете, след които те напълно ще отговарят на изискванията за провеждането на големи турнири. Концесионерът на комплексът Румен Балкански съобщи за "Новинар Юг", че е спечелил проект на стойност 350 000 лева за модернизация на базата. Средствата се отпускат от Министерството на младежта и спорта.

Една част ще се използват за закупуването на 700 седалки, 400 от тях ще бъдат сложени на трибуните на централния корт. Останалите ще бъдат монтирани край корт №1 и 2. Цветни лехи ще бъдат направени между трибуните и игрищата.

Напълно ще бъде подменено осветлението и мрежите около кортовете. Ще бъде отворен още един вход за влизане в комплекса, като в зелената част ще има пейки.

С парите от проекта ще се изгради мултифункционално игрище за баскетбол, волейбол и футбол. То ще бъде с изкуствена трева и ще се намира зад централния корт.

„Всичко това като се направи хасковските кортове ще отговарят на изискванията за приемане и на супер турнири за мъже и жени, стига за има спонсори“, каза Балкански. Той добави още: "Тези неща се реализират и благодарение на Григор Димитров и неговия баща Митко Господинов, които прославиха Хасково."

Модернизацията трябва да приключи на 30 септември тази година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини