Жребият за Купа "Дейвис" се тегли днес



30-01-2014 10:31

Жребият за реда на срещите от двубоя от втора група на Евро-африканската зона на Купа "Дейвис" Финландия - България ще бъде изтеглен в Хелзинки днес от 14 часа местно време, което съвпада с нашето. Мачовете се от петък до неделя.
 
На 31 януари в зала "Тали тенис център" първата среща е от 16 часа, а веднага след нея ще бъде вторият сингъл. Мачът на двойки е в събота с начален час 15:00. В неделя от 13 часа трябва да започне мач №4, последван от заключителната среща.
 
Българите са във финландската столица от понеделник и вече проведоха няколко тренировки. Капитанът Тодор Енев ще разчита на Тихомир Грозданов, Димитър Кутровски, Александър Лазов и Динко Халачев.
 
Финландският капитан Ким Тиликайнен е заявил №36 в света Ярко Ниеминен, Мике Континен, Херко Поланен и Хенри Континен.
 
Снощи беше официалната вечеря на двата отбора, на която присъства и президентът на БФТ Стефан Цветков. Българите бяха изключително елегантни в костюмите на модна къща Agressia. Спортната екипировка на националите е осигурена от Babolat.
 
С този двубой нашата страна отбелязва 50 години от дебюта на националния отбор в Купа "Дейвис". Първият мач на България е бил на 3 май 1964 година срещу Франция в Дижон. Оттогава имаме 101 срещи и 54 победи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини