Сампрас: Федерер надали ще вземе нова титла от Големия шлем



27-01-2014 14:28

Легендата на световния тенис Пийт Сампрас изрази мнение, че Рафаел Надал ще печели още титли от Големия шлем и дори може да достигне лидера по брой трофеи от тези турнири Роджър Федерер. В момента Матадора е с 13 такива отличия, а швейцарецът със 17.

От сега Надал е считан и за фаворит на Откритото първенство на Франция през май. "Той е в пика на кариерата си. Рафа е невероятен атлет, най-добрият в момента. Неговите минаващи удари поставят всички под изключително напрежение," заяви Сампрас, който за първи път изгледа Australian Open като зрител в Мелбърн.

Според американеца Джокович и Надал като цяло са извели играта до новво ниво и са подобрили стандартите поставени от Федерер. "Роджър все още е близо до тях, но Рафа е в пика на кариерата си," смята Сампрас.

Сампрас също така отчита, че надали Федерер би могъл да се противопостави на Надал в дълга петсетова битка. Това за него би било възможно само ако ФедЕкспрес излиза максимално често на мрежата и играе много по-агресивно. "В битка от основната линия Роджър няма шанс. Той няма как да задържи толкова дълго подобно ниво," уточнява той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини